Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ελασσόνας: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ενηλίκων στην “Κοπτική Ραπτική”

Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ελασσόνας: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ενηλίκων στην “Κοπτική Ραπτική”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων με τίτλο: «Κοπτική Ραπτική». Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Δήμο Ελασσόνας στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Νεολαίας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Κατά τη διάρκειά του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με όλες τις τεχνικές της Κοπτικής Ραπτικής και πέρασαν από όλα τα στάδια εξέλιξης που αυτήν περιέχει. Ξεκίνησαν μαθαίνοντας για τα χρώματα, τις υφές αλλά και την σύνθεση των υλικών και τον τρόπο που αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στην συνέχεια έμαθαν τα Πατρόν, δηλαδή τη σχεδίαση ανάλογα με το είδος (φούστες, φορέματα, σακάκια, παντελόνια) και τα χαρακτηριστικά ή το στυλ του κάθε ραψίματος (φαρδιά, στενά, σακάκι με πέτο κλασσικό, μανίκι με σούρα, κ.ά.). Ακολούθησε το κόψιμο και το ράψιμο με τις ιδιαιτερότητες του και τέλος, η υλοποίηση από τους εκπαιδευόμενους των σχεδίων που επέλεξαν.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, η εκπαιδεύτρια κα Ευαγγελία Χατζούλη κατάφερε να εμπνεύσει δημιουργικά τους καταρτιζόμενους ώστε να μπορούν μελλοντικά να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έλαβαν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Post Comment